Svetovni dan Zemlje

Svetovni dan Zemlje

22.april je svetovni dan Zemlje, ki ga letos po vsem svetu praznujemo že 50. leto. Kako zelo je pomemben pravilen odnos do našega planeta, smo bili opozorjeni kar nekajkrat.

Ločevanje in odgovorno ravnanje z odpadki, varčevanje s pitno vodo, varčevanje z energijo, odgovorno ravnanje z gozdovi in živalmi, ki si z nami delijo ta planet so teme, o katerih se večkrat pogovarjamo z otroki. Vzgojiteljice se z zgledom trudimo skozi proces vzgoje navajati otroke na odgovorno ravnanje. Zavedamo se, da nam naš planet nudi ogromno dobrin in da bodo naši prihodnji rodovi živeli na Zemlji, kakršno jim bomo zapustili mi.

Ne pozabimo pa še na odgovorno ravnanje z našimi mislimi in čustvi, ki ravno tako prepletajo naš planet in ga soustvarjajo.

Največ, kar lahko storimo zase, za ljudi okoli nas in tudi za naš planet, je, da imamo radi sebe in druge, živali, naravo in naš cel planet.

V želji, da ostanemo povezani, tudi ko moramo ostati doma, so naše vzgojiteljice pripravile video posnetke za otroke, ki si jih lahko ogledate na https://www.youtube.com/channel/UCL97mVW9CAhqpn5S4sF7qGQ

V želji na skorajšnje snidenje v našem vrtcu vas prijazno pozdravljam,

Vida Rižner

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost