OBVESTILO

Spoštovani starši!

V ponedeljek, 18. 5. 2020, odpira vrata Vrtec pri OŠ Videm na vseh treh enotah. Delo v vrtcu bo potekalo v skladu s Priporočili za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer in Higienskimi priporočili za vrtce v času epidemije COVID-19. Za zaščito tako osebja kot otrok pred okužbo je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdravi otroci, potrebno je tudi izvajanje splošnih higienskih in ostalih ukrepov: redno in temeljito umivanje rok z milom in vodo, upoštevanje pravilne higiene kihanja in kašlja in upoštevanje medosebne razdalje.

Nekateri starši ste nam že poslali Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec. Zahvaljujemo se vam za vašo skrb. Prosimo vas, da v ponedeljek zjutraj prinesete vsi podpisano izjavo in jo oddate strokovni delavki pri sprejemu otroka v vrtec.

Odpiralni čas vrtca je prilagojen glede na potrebe po varstvu, kot ste jih napisali na Obrazec za prijavo otroka v vrtec v času razglašene epidemije. Otroke bo ob prihodu v vrtec strokovna delavka sprejela zunaj pred vhodom v prostore vrtca (Leskovec pri stranskem vhodu v šolo). Prosimo vas, da vzdržujete potrebno razdaljo (1,5 – 2m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev, če prihajate hkrati. Upoštevajte talne označbe varne razdalje!

Ob odhodu domov vam bo strokovna delavka pripeljala otroka do vhoda v prostore vrtca (kjer ste otroka zjutraj tudi oddali). Prosimo vas, da vzdržujete potrebno razdaljo (1,5 – 2m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev, če prihajate hkrati. Upoštevajte talne označbe varne razdalje!  

V prvem starostnem obdobju bo v skupini največ 8 otrok, v drugem starostnem obdobju pa 10 otrok. Otroci bodo ves čas bivanja v vrtcu v istem prostoru. Vzgojna skupina in vzgojiteljici bodo stalni in ne bodo imeli stika z drugimi skupinami.

Otroški ležalniki bodo razporejeni na največji možni razdalji, vsak otrok bo uporabljal svoj ležalnik. Pri mizi bo stalen sedežni red, stolčki bodo ustrezno označeni.

Načrtovali bomo čimveč dejavnosti na prostem. Zunanjih igral v skladu s priporočili ne bomo uporabljali.

Vsako uro bomo na kratko prezračili igralnico z odprtimi okni.

Uporbljali bomo samo igrače, ki se dajo očistiti in razkužiti. Otroci naj ne nosijo igrač od doma v vrtec (izjema so dude, »ninice«)!

Časovni režim in organizacija prehrane v vrtcu se bo prilagodila vzgojno- izobraževalnemu procesu ter izvajanju higienskega režima.

Če bomo pri otroku opazili, da ima vročino in druge znake akutne okužbe dihal, ga bomo izolirali v posebnem prostoru (seveda ne bo sam) in vas o tem takoj obvestili. Če je pri otroku nato potrjena okužba COVID-19, morate o tem v roku 24 ur obvestiti pomočnico ravnatelja na 02 761 94 20 ali na info@vrtecvidem.si.

Vsi se prvič soočamo z izrednimi razmerami. V vrtcu bomo naredili vse kar je v naši moči, da tako kot do sedaj, zavarujemo zdravje otrok in zaposlenih ter ustvarimo prijetno vzdušje v danih razmerah. Upamo na medsebojno sodelovanje, strpnost in razumevanje, saj bomo le v takih okoliščinah uspešni.

Veselimo se ponovnega snidenja in vas lepo pozdravljamo.

Vida Rižner

Vodja vrtca

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost