Naš drugi CICI planinski pohod po Videmski planinski poti

V soboto, 5. 11. 2022, smo se odpravili na pohod po delu Videmske planinske poti. Novim izzivom naproti smo se podali iz parkirišča občinske stavbe, kjer smo se zbrali. Na pohodu nas je spremljal g. Danilo Milošič, gorski vodnik.

Po gozdni poti smo se povzpeli v Dravinjski vrh, do Pernatove kapelice, kjer nas je pričakala pisateljica, Marija Kolednik Črnila in nam prebrala zgodbo z naslovom Buca, Đeki in klavir. Z zanimanjem smo poslušali zgodbico, si ogledali ilustracije v knjigi in se posladkali z bomboni. Pisateljico je spremljala tudi vnukinja Eva, ki je narisala vse ilustracije v knjigi. Zahvalili smo se za prijetno presenečenje in pot nadaljevali do razgledne točke pri oddajniku. Videli smo okoliške vasi, Pohorje, Ptujsko polje, Slovenske gorice in Ptujsko jezero.

Pohod smo nadaljevali po Videmski planinski poti v smeri Ljubstave. Po postanku z malico, smo izbrali krajšo smer pohoda. Odpravili smo se nazaj v smeri Dravinjskega vrha, mimo Selinškovih in ponovno do Pernatove kapele, po gozdni poti proti Vidmu.

Za nami je bilo prijetno druženje in zadovoljstvo, da male nogice zmorejo premagati tudi daljše poti.

Za ogled galerije kliknite na fotografijo!

Mentorica: Zdenka Čeh

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost