CICI POHOD NA RAVNO GORO

V soboto, 17. junija, smo se cici planinci odpravili na naš zadnji pohod pred počitnicami, na Ravno Goro. Dobre volje nam ni manjkalo, kondicije pa tudi ne.
Kot vedno, je bil tudi tokrat z nami vodnik PD Naveza, g. Ignac Topolovec, za kar se mu iskreno zahvaljujemo, saj se ob njem počutimo varnejši in vedno nas nauči kaj novega.
Pot nas je vodila strmo čez gozd, kar pa je bila za nas, že prave planince, mala malica. Vsi smo zmogli vzpon in energije nam je ostalo še na pretek. Na pohodih nam nikoli ne zmanjka domišljije, tako smo tokrat videli olesenelega dinozavra.
Po prihodu do planinskega doma Pusti duh, smo nadaljevali pot do cerkvice sv. Trije kralji, kjer smo naredili skupinsko fotografijo. Nadaljevali smo pot do razglednega stolpa, nekateri so se nanj tudi povzpeli. Ogledali smo si še vzletišče za jadralne padalce, vendar nismo imeli sreče, da bi jih lahko videli, saj je bil dan brez vetra.
Po krajšem postanku smo se odpravili nazaj do doma Pusti duh, kjer smo pomalicali, se posladkali in se igrali z žogo, milnimi mehurčki in z metanjem obročkov.
Čas je hitro minil in v dolino smo se vrnili po isti poti. Za presenečenje ob koncu našega druženja pa je poskrbel naš vodnik g. Ignac, saj nas je povabil na ogled ribnika. V njem smo lahko videli plavati dva velika krapa, Pepija in Luko. Na vodni gladini pa cvetijo čudoviti lokvanji.
Druženje smo zaključili bogatejši za nove izkušnje in pripravljeni na nove izzive v jeseni.
Staršem naših cici pohodnikov se iskreno zahvaljujem za sodelovanje in za čas, ki ste ga bili
pripravljeni nameniti našim pohodom.
Lep planinski pozdrav, mentorica Zdenka Čeh, vzgojiteljica

Fotografije 🙂

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost