Gozdni vrtec

Smo vrtec ob vznožju Haloških gričev, kjer nas obdaja čudovita narava. Prav ta nas vsakodnevno vabi v svoj objem. Vzgojiteljice uporabljamo različne pristope in načine dela, ki jih iz notranjosti igralnic selimo v naravo. Vsak naravni kotiček, pa naj bo to gozd, obsijana jasa, pot med njivami, travnik ob potočku ali vinograd nam ponuja prostor za učilnico v naravi. Skozi raziskovanje, eksperimentiranje ter spoznavanje prepletamo različna področja kurikula. Predvsem pa nam gozd daje sprostitev in umiritev ter dobro energijo. Ideje se nam ponujajo same od sebe, največ pa jih imajo otroške glave. Idej za prihodnost je veliko in naše vodilo je, da naj gozd postane del vsakodnevnih dejavnosti v našem vrtcu. Zavedamo se, da jim bo skupaj uspelo.

Malo že diši po praznikih, zato vam prilagamo dve oblikovni različici GOZDNIH ADVENTNIH KOLEDARJEV. Preživite čim več praznični dni v naravi in vse dobro vam želimo!

Prenesi koledarje tukaj!

Koledar 1

Koledar 2

KO RAZISKOVANJE POSTANE UŽITEK

Toplo sonce nas je po dolgi zimi privabilo v svoj objem. Podali smo se v raziskovanje prebujajoče narave. Med potjo so nas pozdravljali znanilci pomladi, med katerimi so bile tudi trobentice. Ker nas je vzgojiteljica Violeta seznanila, da so cvetovi trobentic zelo zdravi, smo jih nabrali, jih okušali, nato pa smo preostanek dodali k solati, ki smo jo imeli za kosilo.

Opazili smo tudi, da so ljudje začeli s spomladanskimi opravili podiranja dreves in čiščenjem gozda. Na štoru smo s štetjem letnic ugotovili, koliko je bilo drevo staro. Preizkusili smo tudi svoje sposobnosti v plezanju na drevo in premagovanjem naravnih ovir.

Najljubše nam je bilo pa brezskrbno lovljenje in tekanje po gozdni jasi.

Klikni za galerijo slik

Vzgojiteljici Violeta in Natalija

Dostopnost