NOČITEV V VRTCU SELA

Tudi v tem šolskem letu smo si z otroki mini maturanti Enote vrtec Sela zastavili cilj, da prespimo noč v vrtcu. Za nekatere otroke je bila to prva noč, ki so jo prespali izven svojega doma brez atija in mamice.

Vsi veseli ter v pričakovanju večera in noči smo se zbrali ob 17.00 uri v vrtcu na Selah. S seboj smo prinesli nahrbtnike v katerih smo imeli pižamo, ninico za spanje, rezervna oblačila ter veliko dobre volje.

Glede na to, da smo v vrtcu govorili o različnih poklicih, smo se odločili, da povabimo na dan nočitve v vrtec policiste.

Policisti PP Podlehnik so se z veseljem odzvali in nas na dan nočitve obiskali v vrtcu. Predstavili so nam delo policista, podali veliko informacij o varnosti v prometu in seveda policijsko vozilo, ki mu pravimo tudi Marica. Otroci so si ogledali notranjost vozila, lahko so vklopili tudi sireno, luči, sedli v vozilo. Najbolj všeč jim je bilo, ko so lahko vklopili stikalo za sireno in luči. Otroci so bili nad vozilom zelo navdušeni.

Policisti PP Podlehnik pa na obisk niso prišli sami. S seboj so pripeljali tudi maskoto medvedko, ki ji je ime Pika. Otroci so bili zelo veseli presenečenja. Medvedka Pika jim pokazala pripomoček, ki ga je imela s seboj in sicer lopar za ustavljanje vozil, z otroki se je fotografirala in se z njimi poveselila. Ob koncu obiska so policisti otroke obdarili. Podarili so jim pobarvanke, vsak otrok je dobil tudi štampiljko in  sladko presenečenje.

Ob koncu bi se zahvalili PP Podlehnik, še posebej g Silvu Pernat in g. Bračiču, da so si vzeli čas in prišli otrokom polepšati večer v vrtcu, ki jim bo ostal v nepozabnem spominu.

Po odhodu policistov smo si pripravili večerjo, se najedli in pripravili za sledeče aktivnosti. Glede na to, da so nam policisti podarili pobarvanke smo se lotili barvanja. Ko smo  zaključili z barvanjem, smo si pripravili še sladico in se odpravili na večerni pohod z lučkami in iskanje sladkega skritega zaklada..

Večer se je kmalu prevesil v noč, pripravili smo se na kino predstavo in pižama party. Ogledali smo si risani film in nato je sledila zabava v pižamah. Otroci so plesali ob zvokih glasbe, bili so zelo veseli in razigrani. Po zabavi pa se je na očke prikradel spanec, prisluhnili so še pravljici , ki  jih je popeljala v sladke sanje. Noč smo preživeli mirno. Zjutraj so bili otroci polni prijetnih vtisov prejšnjega dne.

Sonja V. Godec, vzgojiteljica

Kliknite na fotografijo za ogled galerije slik.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost