DAN SLOVENSKE HRANE V ENOTI VRTCA LESKOVEC

15. 11.2024 smo tudi v enoti vrtca Leskovec obeležili dan slovenske hrane.

Že dan prej smo pekli kruh, na sam dan pa smo naredili še maslo.

Otroci so z zanimanjem opazovali kako raste » kvasec«, kako se zamesi  testo za kruh, kako vzhaja in kakšen je, ko je pečen. Kruh je dišal in komaj smo čakali, da ga poskusimo.

Zanimivo je bilo opazovati, kako nastane maslo. Poskusili smo stepeno smetano, katero je vzgojiteljica stepala tako dolgo, da se je tekočina (pinjevec) ločil od masla. Nato smo z maslom namazali kruh in pojedli. Ko bi vi vedeli, kako je bilo dobro. Okusiti ne morete, lahko pa vidite na fotografijah kako smo se imeli lepo.

Zdenka Čeh

Za ogled fotografij kliknite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost